Slaap- en droomcoaching Slaap Zoet

‘Indianenmagie’ bij slaapproblemen
door Slaap Zoet

GZ-psycholoog en orthopedagoog Consuela Hendriks van Slaap Zoet zet sinds kort het boek ‘Indianenmagie’ in bij slaapproblemen van kinderen.  

 

Slaapcoaching met holistische visie

‘Alle ouders krijgen er wel mee te maken. Angst, dromen en nachtmerries die het slapen van hun kind beïnvloeden. Tot op zekere hoogte is dit ook normaal. Alle prikkels en informatie die overdag zijn opgedaan, worden tijdens de slaap verwerkt. Nachtmerries komen vaak voor en behoren tot de normale ontwikkeling. Neemt dit een grotere vorm aan, dan kunnen ouders mijn hulp inschakelen. Daarbij stem ik af op het kind in de individuele gezinssituatie. Elk kind en elke (gezins-)situatie is uniek en vergt een op maat gemaakt holistisch behandeltraject. Naast onder andere slaapeducatie, emotionele coaching, kijken naar opvoedingsstijl en/of angstreductie kijk ik ook naar de slaaphygiëne. Hierbij ben ik groot fan van boekjes lezen als onderdeel van het bedtijdritueel.

 

'Indianenmagie' bij slaapcoaching

Voor kinderen met angst of nachtmerries kunnen boekjes verhelderend, erkennend en ondersteunend zijn. Eén van de redenen waarom ik groot fan ben van boekjes lezen als onderdeel van het bedtijdritueel.
Sinds kort zet ik tijdens de slaapcoaching ‘Indianenmagie’ in. Dit boek gaat op een speelse manier in op dromen, zowel de mooie als de boze dromen komen aan bod. Naast het (voor)lezen kan er ook nog op een creatieve manier aandacht worden besteed aan de mooie en de boze dromen van het kind door, net als de hoofdpersonages uit het boek, samen een dromenvanger te maken. Voor het kind een leuke activiteit die veiligheid kan bieden voor het slapengaan.'

Consuela Hendriks van Slaap Zoet, Slaapcoach

Over Consuela Hendriks 
van Slaap Zoet

'Jaren ben ik werkzaam geweest in mijn eigen praktijk voor psychologische en pedagogische hulpverlening, diagnostiek en 1e en 2e lijnsbehandeling voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Ik heb veel ervaring in de hulpverlening aan kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Door de ervaringen met mijn eigen kinderen besloot ik mijn academische deskundigheid op het gebied van kinderhulpverlening en psychologie uit te breiden en me te specialiseren in slaap. Daarvoor heb ik zowel internationale als nationale opleidingen gevolgd. Ik vind het van grote waarde ouders bij te kunnen staan en te kunnen adviseren in een periode in hun leven waarin goed slapen niet alleen belangrijk is voor het welzijn van het kind, maar ook voor dat van ouders en andere kinderen in het gezin. Slaapproblemen zijn vaak complex in die zin dat er veel puzzelstukjes op hun plaats moeten vallen. Ik wil graag bijdragen aan het oplossen van deze puzzel.'

Wil je meer weten over mijn werkwijze en visie of heb je vragen? Neem gerust contact met me op.

Drs. Consuela Hendriks 
BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, orthopedagoog en gecertificeerd slaapcoach.