Pauline Meijer - illustrator Indianenmagie

Pauline Meijer, het gezicht achter de illustraties van Indianenmagie

Pauline Meijer heeft de illustraties van 'Indianenmagie' gemaakt. Hier vertelt zij meer over haar liefde voor het illustreren en het najagen van haar droom.

Als kind kon zij al helemaal opgaan in het tekenen. Ook op de middelbare school was dit een van haar favoriete bezigheden. Haar keuze voor een vervolgstudie was al snel gemaakt. Ze studeerde af in grafisch- en illustratief ontwerpen aan de Kunstacademie in Maastricht.

‘Na mijn studie heb ik als grafisch ontwerpster en illustratrice voor diverse bedrijven, scholen en organisaties gewerkt. Ik ontwierp en illustreerde o.a. logo’s, huisstijlen, brochures en educatieve materialen. Toen ik in het begin van mijn loopbaan voor auteur Carry Zijlstra mijn eerste kinderboek mocht illustreren, raakte ik steeds enthousiaster. Hoe meer ik met deze opdracht bezig was, des te meer plezier ik erin kreeg en mij duidelijk werd wat mij te doen stond.

Uiteindelijk durfde ik mijn hart te volgen: Ik nam ontslag bij mijn toenmalige werkgever en ging op freelance basis aan de slag als ontwerpster en illustratrice. Het was een spannende keuze, maar voor mij de beste keuze ooit. Ik vind het heerlijk om in alle rust en vrijheid, in mijn eigen atelier nieuwe dingen te creëren. De natuur is mijn grote inspiratiebron. Ik raak steeds weer verwonderd door de kleine dingen in de natuur die zich als geheimen van een soort sprookjeswereld vertonen. Dat zie je ook weerspiegeld in mijn illustraties. Om mijn werk bij een breder publiek aan te bieden, heb ik een webshop geopend. Het persoonlijke contact blijf ik belangrijk vinden. Door het coronavirus staan nu de activiteiten op een lager pitje, maar zodra het kan zal ik weer aan evenementen en exposities deelnemen.
Inmiddels heb ik met verschillende auteurs en organisaties samengewerkt. Even zo bijzonder was de ontmoeting met Blanche. Via mijn broer zijn wij met elkaar in contact gekomen. Blanche wilde haar droom najagen. Toen ik het manuscript van ‘Indianenmagie’ las, was ik meteen geraakt. Ik zag gelijk de illustraties erbij, dan weet je dat er een connectie is met de auteur en er een mooie samenwerking volgt. Dat ‘Indianenmagie is verkozen tot ‘het leukste kinderboek van 2019’ maakt het nog eens extra speciaal. 

Mijn grote droom is dat ik voor een paar uitgeverijen, waar ik mijn pijlen op heb gericht (kinder)boeken mag ontwerpen en illustreren, zodat ik mijn werk met nog meer mensen kan delen en hen mee kan nemen in het verhaal. Pas geleden heb ik deelgenomen aan een illustratie-wedstrijd en mijn werk toegestuurd naar een paar uitgevers. Het afwachten blijft spannend. Ondertussen ga ik gewoon door met wat ik het liefste doe: illustreren. 

Ben je nieuwsgierig naar mijn werk of wil jij ook jouw schrijvers- of illustratiedroom najagen? Neem gerust een kijkje op mijn site.'

Liefs,
Pauline