DIY Dromenvanger knutselen van Indianenmagie

Dromenvanger knutselen van Indianenmagie

Wil je net als Norah en haar vrienden uit het boek 'Indianenmagie' de magie van de dromenvanger ontdekken? Download dan gratis het stappenplan en knutsel je eigen dromenvanger.

Deze dromenvanger heb ik samen met mijn vijfjarige dochtertje van een papieren wegwerpbordje met wol, kralen en veertjes gemaakt. De rand hebben we versierd met stift en waskrijt. Je kunt de rand ook decoreren met (water)verf, glitters of andere (zelfgemaakte) versiering. Gebruik je eigen fantasie en maak er iets magisch van. Let er wel op dat je onderkant van het bordje versiert, omdat de bovenkant een coating heeft en daardoor de versiering niet goed blijft zitten. 

Natuurlijk ben ik heel nieuwsgierig naar jouw droomcreatie en dromen. Mail deze naar [email protected] of deel deze via de socialmediakanalen van Puur Blanche, #vangmooiedromen.

Liefs,
Blanche


DIY Dromenvanger knutselen

DIY Dromenvanger (stappenplan)

Werk je met kinderen en ben je op zoek naar een leuke en leerzame activiteit met aandacht voor het kind en zijn of haar dromen? Dan is het (voor)lezen van 'Indianenmagie' in combinatie met het knutselen van dromenvangers een verdiepende activiteit. Door samen het verhaal te lezen en creatief bezig te zijn, kun je op een laagdrempelige en speelse manier boze dromen en angsten bespreekbaar maken en aandacht geven aan mooie dromen en hartenwensen.

Hierbij komen de verschillende ontwikkelingsgebieden van het kind aan bod:

  • taal en lezen 
  • sociaal-emotioneel (aandacht voor dromen en angsten van het kind)
  • rekenen (tellen veertjes en kraaltjes)
  • creativiteit en fijne motoriek (verbeelding, tekenen, verven, knippen, rijgen etc.)


Uiteraard kun je ook gewoon thuis samen met met je kind(eren) een dromenvanger knutselen en mooie dromen vangen.

 Ge├»llustreerd door: Pauline Meijer