Voorlees- en knutselochtend bij Kids & Koffie JENS

Op 10 november 2021 bezoek ik voor de tweede keer Kids & Koffie JENS om voor te lezen uit Indianenmagie en samen met de kinderen en hun (groot)ouders of verzorgers een magisch knutselwerk te maken.

Deze activiteit staat nu gepland op een andere locatie van Kids & Koffie, bij Jongerenhome JENS Brandenberg. Jullie zijn van harte welkom! 

Programma
09:30u: inloop (inclusief drankje)
09:45u: voorlezen uit Indianenmagie
Aansluitend: magische knutselactiviteit 

 
Deelname*
Deelname is GRATIS, wel even van tevoren aanmelden bij Iris van Jenshelpt:
E: [email protected] I T: 06 218 88 921 

Locatie
Kids & Koffie, Jongerenhome JENS Brandenberg
Ingang Heggenstraat in Landgraaf 


* We volgen de actuele corona-richtlijnen van het RIVM en handelen hiernaar.


Bezoek aan The Flash Jongerencentrum JENS / Bibliotheek Schunck

Vandaag bezocht ik The Flash Jongerencentrum JENS / Bibliotheek Schunck om voor te lezen uit Indianenmagie. De kinderen deelden hun eigen dromen en als afsluiting mochten ze allemaal hun eigen dromenvanger knutselen.

Activiteit: Zomertour JENS

Meer informatie over de zomeractiviteiten: 

Jumbo Landgraaf sponsort Indianenmagie aan de VoorleesExpress

Publicatie Parkstad Actueel
Tim Schoenmaekers, franchisenemer van twee Jumbovestigingen in Landgraaf en zelf vader van een zoon, vindt dat alle kinderen een kansrijke start verdienen. Hij sponsort het kinderboek Indianenmagie van de Landgraafse schrijfster Blanche Ortmans aan gezinnen die taalondersteuning krijgen van de VoorleesExpress Landgraaf. 


Indianenmagie bij slaapcoaching Slaap Zoet

door Slaap Zoet

'Voor kinderen met angst of nachtmerries kunnen boekjes verhelderend, erkennend en ondersteunend zijn. Eén van de redenen waarom ik groot fan ben van boekjes lezen als onderdeel van het bedtijdritueel. Sinds kort zet ik tijdens de slaapcoaching Indianenmagie in. Dit boek gaat op een speelse manier in op dromen, zowel de mooie als de boze dromen komen aan bod. Naast het (voor)lezen kan er ook nog op een creatieve manier aandacht worden besteed aan de mooie en de boze dromen van het kind door, net als de hoofdpersonages uit het boek, samen een dromenvanger te maken. Voor kinderen een leuke activiteit die veiligheid kan bieden voor het slapengaan.'

Drs. Consuela Hendriks
BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, orthopedagoog en gecertificeerd slaapcoach. 

Samenwerking met NBD Biblion

Indianenmagie in de bibliotheek

Na een goede recensie van NBD Biblion zijn zij een samenwerking aangegaan met Puur Blanche en leveren zij Indianenmagie aan alle (school)bibliotheken in Nederland.

NBD Biblion, voorheen bekend als de Nederlandse Bibliotheek Dienst is een dienstverlenende organisatie voor bibliotheken, gevestigd in Zoetermeer. Het bedrijf koopt namens veel openbare bibliotheken in Nederland boeken en overige media bij Nederlandse uitgevers. Het is een samenwerkingsverband van Nederlandse openbare bibliotheken, uitgevers en boekhandelaren. Het bestuur van de NBD Biblion bestaat uit vertegenwoordigers van de bibliotheek-, de uitgevers- en de boekhandelswereld. 

Meer info over NBD Biblion:

Samenwerking met Kidsflow kinderyoga

Na een succesvolle pilot zetten Puur Blanche en Kidsflow hun samenwerking voort.

Wij zijn te boeken voor programma's op maat, waarin wij het (voor)lezen van Indianenmagie combineren met een op maat gemaakt kinderyoga programma voor nog meer leesplezier en pure aandacht voor het kind.

Meer info over Kidsflow:
Indianenmagie bij mediation & coaching 

Sinds kort wordt het kinderboek Indianenmagie ook ingezet door Jungen Mediations & Coaching.


Door Mediations & Coaching:

Indianenmagie is een mooi handvat en een fijne leidraad om de kinderen al pratende in het verhaal hierdoorheen te loodsen. Doordat het voor de kinderen herkenbaar is en ook een mooi verhaal is om voor te lezen spreekt het geheel tot verbeelding. Het geeft hen het gevoel dat ze niet alleen zijn in hun zorgen. We merken dat de bekende dromenvanger in Indianenmagie een positieve afronding voor de kinderen is, waardoor ze voor even hun zorgen kunnen vergeten.' 


Meer info over Jungen Mediations & Coaching:

Bezoek aan de Gemeente Landgraaf


Op uitnodiging van de Gemeente Landgraaf heb ik gisteren hun locatie bezocht en werd ik feestelijk ontvangen door wethouder Alex Schiffelers. Als inwoonster van Landgraaf en winnares van The Indie Awards van Landgraaf mocht in 'het Gastenboek' tekenen. Het was een onvergetelijke ervaring.

Dank wethouder Alex Schiffelers en de Gemeente Landgraaf!Project Indianenmagie
Leesplezier, kinderyoga & dromen

Afgelopen schooljaar heeft Puur Blanche op OBS De Harlekijn een pilot gelopen met het schoolproject Indianenmagie. Een duurzaam project waarbij we het leesplezier van Indianenmagie met een afgestemd kinderyoga programma.

Nancy van Kidsflow kinderyoga heeft een waardevolle bijdrage geleverd door alle kleuterklassen op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met kinderyoga. Tijdens de projectperiode stond er alles in het teken van dromen, indianen en Indianenmagie. We kijken terug op succesvolle pilot en een mooie samenwerking met Kidsflow en OBS De Harlekijn. Winnaars kleurwedstrijd Indianenmagie

Afgelopen maand kon je deelnemen aan de kleurwedstrijd van Indianenmagie. Wat hebben wij mooie kleurcreaties mogen ontvangen. Dank voor jullie prachtige inzendingen!

De winnaars zijn:
Tess, 6 jaar
Lotte, 7 jaar
Roos, 3 jaar

Jullie winnen het boek Indianenmagie.
Heel veel leesplezier & vang mooie dromen!

Liefs,
Blanche 


Deze maand organiseren wij een leuke kleurwedstrijd. Wil je meedoen?
Download bovenstaande kleurplaat van Indianenmagie, print deze uit en kleuren maar...

Deelnemen
Is de kleurplaat af? Maak een foto van jouw creatie en plaats deze op de Facebookpagina van Puur Blanche, onder het bericht op de Facebookpagina 'Kleurwedstrijd Indianenmagie' en/of deel de foto van jouw creatie op Instagram en tag Puur Blanche,  #kleurwedstrijdIndianenmagie. Vermeld ook even de naam en leeftijd.
Mailen naar [email protected] kan ook.

Winnen
Onder de mooiste en origineelste inzenders verloot ik een magische prijs.
Inzenden kan tot 30 juni 2020.


Illustratie kleurplaat: Pauline Meijer

Interview De Limburger
Het schrijfproces achter Indianenmagie

Afgelopen week ben ik geïnterviewd door Judith Bouwels van De Limburger. Zij heeft voor de zaterdagrubriek 'zeg het maar...' een mooi artikel geschreven over het schrijfproces achter
Indianenmagie
Interview Parktad Actueel
Indianenmagie

Eind mei werd ik geïnterviewd door Parkstad Actueel over het ontstaan van Indianenmagie. Ik mocht meer vertellen over mijn liefde voor schrijven en waar ik mijn inspiratie vandaan haalde om dit verhaal over dromen en de magie van een dromenvanger te schrijven.


The Indie Awards - Indianenmagie
winnaar publieksprijs 

Auteur Blanche Ortmans wint met haar boek Indianenmagie de publieksprijs van The Indie Awards, in de categorie 'leukste kinderboek 2019'.

Dit succes deelt zij graag met Pauline Meijer (illustraties) en Jenneke van Genechten (eindredactie), want zij hebben met hart & ziel meegewerkt aan het boek. 

Bekendmaking winnaars van The Indie Awards:


Parkstad Actueel
Limburg vangt mooie dromen

Indianenmagie wint The Indie Award in de categorie ‘Leukste kinderboek van Nederland’.


De Limburgse auteur Blanche Ortmans heeft de publieksprijs gewonnen van The Indie Awards. Haar boek is verkozen tot het leukste kinderboek van 2019. The Indie Awards is dé Nederlandse literatuurprijs voor auteurs die hun boek in eigen beheer uitgeven. Het is een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books) om het werk van onafhankelijke auteurs de erkenning te geven die zij verdienen.


‘Dit succes deel ik graag met Pauline Meijer (illustraties) en Jenneke van Genechten (eindredactie), want zij hebben met hart en ziel meegewerkt aan dit boek,’ aldus de indie-auteur.


De Limburger - Blanche wint landelijke prijs met kinderboek

Blanche Ortmans uit Landgraaf heeft de publieksprijs van The Indie Awards gewonnen. Haar kinderboek Indianenmagie is verkozen tot het leukste kinderboek van 2019.


The Indie Awards is een literatuurprijs voor auteurs die hun boek in eigen beheer uitgeven. Het is een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books) om het werk van onafhankelijke auteurs de erkenning te geven die zij verdienen.


De Limburger
Nominatie Indianenmagie

De Landgraafse auteur Blanche Ortmans is genomineerd voor The Indie Awards. Een literaire prijs voor schrijvers die hun boek in eigen beheer uitgeven.

The Indie Awards is in 2017 in het leven geroepen om het harde werken van de schrijvers, die hun boek in eigen beheer uitgeven, te belonen en in het zonnetje te zetten.

Schrijfster Blanche Ortmans heeft haar eerste kinderboek Indianenmagie in eigen beheer uitgegeven onder de naam Puur Blanche. Haar boek is genomineerd in de categorie ‘Leukste kinderboek van 2019’ en ook in de categorie ‘Mooiste cover’.

Schrijfster Blanche Ortmans genomineerd met boek Indianenmagie genomineerd voor The Indie Awards

Parkstad Actueel 
Nominatie The Indie Awards

Schrijfster Blanche Ortmans uit Parkstad Genomineerd voor The Indie Awards.

De Landgraafse auteur Blanche Ortmans is genomineerd door The Indie Awards. Een literaire prijs voor schrijvers die hun boek in eigen beheer uitgeven.Nominatie The Indie Awards - boek Indianenmagie van Blanche Ortmans

The Indie Awards
Indianenmagie op shortlist

Indianenmagie van auteur Blanche Ortmans is genomineerd voor The Indie Awards. Haar boek staat nu op de shortlist, in de top 3 van 'leukste boek van 2019' en 'mooiste cover'.

The Indie Awards is dé Nederlandse literatuurprijs voor auteurs die hun boek in eigen beheer uitgeven. Het is een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books) om het werk van onafhankelijke auteurs de erkenning te geven die zij verdienen.

Zaterdag 18 april a.s. worden de winnaars bekend gemaakt. Stichting de Regenboogboom

Een mooie afsluiting van dit jaar. Bij Zuyderland ziekenhuis in Heerlen, heb ik een inspirerend gesprek gehad met Liny Coenen en haar collega van Stichting De Regenboogboom. Deze lieve vrouwen zetten zich met hart & ziel in voor kinderen die plotseling in een moeilijke situatie terecht komen of zitten. Meestal is dat een ziekte, maar het kan ook door een traumatische ervaring, geweld of (verstandelijke)beperking zijn.

Tijdens het bezoeken van kinderen in o.a. ziekenhuizen, instellingen of thuis, nemen zij hun regenboogboom met regenboogkristal en een droomdekentje mee. Op een liefdevolle manier laten de vrijwilligsters kinderen ontdekken, hoe zij bij hun eigen kracht kunnen komen en in veilige droomplek weer kunnen schitteren. Als de situatie het toelaat, zullen Liny en haar collega's een gedicht over dromen uit Indianenmagie voorlezen. Ook zullen zij een exemplaar aan de persoonlijke begeleiders overhandigen, zodat zij Indianenmagie op een creatieve manier kunnen inzetten tijdens hun begeleiding.

Wil je meer lezen over hun missie? 


Magische herfstactiviteit

Het belooft een mooi herfstweekend te worden. Voor mij een ultiem moment om samen met mijn familie een herfstwandeling te maken door het mooie Limburg. Wij gaan alvast op zoek naar bladeren, takjes, veren en andere natuurschatten die we nodig hebben voor de knutselactiviteit die hoort bij de boekpresentatie van Indianenmagie in de bieb. Psst, nog niks verklappen aan de kids: we gaan die dag een natuur/herfst dromenvanger knutselen.

Zo enthousiast en creatief als Monique (communicatiemedewerker bij de Bibliotheek Landgraaf) is, had zij al een idee voor ogen toen ik als knutsel-activiteit voorstelde om een dromenvanger te maken en hierbij het thema indianen en hun liefde voor de natuur verder te integreren. Een paar dagen later werd ik verrast door een duurzame dromenvanger in prachtige herfst-tinten. Ze had deze gemaakt van karton en touw en net als de indianen mooi versierd met bladeren, takjes, veren en andere elementen uit de natuur.
Ja, dit wordt 'm!  Tijdens de boekpresentatie gaan we deze dromenvanger samen knutselen. Voor wie al wat voor-pret wil: ga naar buiten en geniet van dit mooie herfstseizoen door samen op zoek te gaan naar natuurschatten die
 je kind aanspreken. Neem jullie vondsten volgende week mee, zodat jullie de dromen-vanger geheel persoonlijk en naar eigen wens kunnen maken.

Tot volgende week & vang mooie dromen!

Liefs,
Blanche & Pauline

Boekpresentatie kinderboek
Indianenmagie

Zaterdag 2 november a.s. presenteer ik, samen met Pauline Meijer, Indianenmagie in de Bibliotheek Landgraaf. Een tijdloos verhaal over dromen en magie.

Het programma ziet er als volgt uit:
- Voorlezen uit het kinderboek Indianenmagie
- Pauze met een gezonde traktatie en een drankje
- Knutselactiviteit 'Maak je eigen natuur/herfst dromenvanger'
- Boekverkoop & signeren.

De activiteiten zijn gratis en bedoeld voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.
Oudere broers en/of zussen zijn uiteraard van harte welkom om een handje te helpen met knutselen.

Praktische info boekpresentatie Indianenmagie:
Aanmelden is verplicht en kan via [email protected] of 045-5695660.

Hopelijk zien we jullie dan!

Liefs, 
Blanche & Pauline